¿Què és la copa menstrual? ¿Com triar-ne una?

Les copes menstruals ja són un producte estàndard per a la regla, si encara no les coneixes, val la pena que facis la primera passa per coneixer-les.

Si tens un flux menstrual abundant no hi ha millor opció.

Ja que hi ha moltes bones opcions en termes de marques, la tria és molt més senzilla.

A sota pots trobar-hi alguns factors a considerar:


Copa Menstrual

Grandàries

Existeixen diferents grandàries, no estandarditzades entre fabricants. Sol haver-hi dos o tres màxim. Segueix les guies del fabricant per a determinar la grandària que et convé més (cadascun determina la talla de forma lleugerament diferent). Si no encertes amb la teva grandària, no et preocupis ja que la majoria de fabricants t'ofereixen un canvi de producte de franc.

Materials

La gran majoria de les copes menstruals estan fetes de silicona de grau mèdic. És un material no tòxic i molt durador. Hi ha alguna versió més barata en plàstic també.

Marques

Existeix una gran varietat de marques de copes menstruals tant locals com internacionals. Alguns exemples: Ruby cup, Diva cup, Mooncup, Organicup, Naturcup, Intimina *Cup. A més, ja pots comprar la teva copa en botigues, supermercats i farmàcies. Totes les marques ofereixen productes similars i amb moltes garanties, la qual cosa és molt més segura per al consumidor. Assegura't que aquestes garanties són part del producte que triïs finalment.

Complements

Algunes copes es venen amb un esterilitzador, el qual és un envàs dur on pots ficar i bullir la copa en el microones fàcilment entre cada cicle. Unes altres vénen en bossetes per al seu emmagatzematge. Algunes vénen en packs de 2 copes. Tenir dues copes pot ser útil ja que et permet canviar d'una bruta a una neta quan et trobes en un lavabo públic o sense accés a aigua per a rentar-la.


Truc: Si continues dubtant molt, pots llevar-te la por amb un producte barat com la copa de Mercadona que costa menys de 10 EUR. Més tard, arrel d'aquesta experiència pots decidir canviar a un producte de millor qualitat.