Sobre Redpanti

Redpanti és un projecte que busca fomentar l’ús de productes reutilitzables per la regla.

A Redpanti volem millorar la vida de les dones i totes les persones que menstruen, oferint les millors alternatives als productes per la regla d’un sol ús.

Els productes reutilitzables que trobaràs a Redpanti funcionen millor, són més còmodes i més econòmics que els productes d’un sol ús com els tampons i les compreses.

El nostre objectiu és doble: reduir l’impacte mediambiental i millorar la vida de les persones.

Millorem el medi ambient perquè en adquirir un producte reutilitzable, frenem immediatament el consum recurrent, ja que menstruem cada mes durant 40 anys - durant els quals la majoria comprem tampons i compreses.

Fins al 90% de productes per la regla són plàstics (entre paquet i contingut) amb temps de degradació que arriben als 1.000 anys. El plàstic acaba en l’aigua i l’estem ingerint sense saber quins resultats nocius implica per a la salut de tots a llarg termini.

Estem enmig d'una emergència climàtica i també un moment de canvi d'hàbits amb la pandèmia del COVID-19. Tenim l'oportunitat de re-avaluar com vivim i trobar alternatives més sostenibles.

De frustració personal a plataforma per ajudar a altres

La idea de Redpanti sorgeix de la meva frustració i subseqüent treball d’investigació per trobar una forma senzilla de substituir l’ús dels protegeslip.

Feia ja diversos mesos que havia començat a usar una copa menstrual i aquesta va ser la millor decisió que he pres en molt de temps. Tot i així, estava cansada d'haver d'anar a comprar compreses per a dies lleugers i també com a protecció addicional.

Vaig creure, i crec avui encara més, que hauria de ser molt fàcil trobar unes bones calces absorbents per a aquest flux lleuger i que necessitava alguna solució.

Estava molt equivocada en la dificultat d’aquest repte. Em vaig adonar que la categoria de “calces per la regla” no existia a les botigues. ¿Per què no? Sens dubte, això necessita remei.

Després d’hores buscant, comparant i investigant alternatives de productes i empreses, vaig decidir que volia estalviar-li tot aquest treball als altres. Fou llavors que vaig decidir començar Redpanti.

A Redpanti busquem empreses i productes que comparteixen els nostres objectius: ser millors pel medi ambient i ser millor per les persones. A Redpanti, els productes són d’alta fiabilitat, els materials i les seves propietats són clares i testats, la seva procedència és coneguda i l’actuació ètica de les empreses fabricants és exemplar.

Si et sents angoixada o amb dubtes davant aquests possibles canvis crec que és normal. La meva idea no és que passem de 0 productes renovables a 100% en un cop (això és molt difícil), el que sí que m'agradaria és poder ajudar-te a fer canvis lleugers i fer aquests petits passos per a millorar l'impacte de la teva regla.

Una forta abraçada,

Laura Guerra

Humble founder a Redpanti

laura.redpanti@gmail.com